В Україні збираються “осучаснити” пенсії

Спосіб підвищення пенсійних виплат розробило Мінсоцполітики разом з Пенсійним фондом, але для реалізації проекту потрібно схвалення Ради.
До кінця тижня законопроект щодо пенсій буде внесений до Верховної Ради. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін .
Мущинін зазначив, що на сьогодні Міністерство соціальної політики разом з Пенсійним фондом підготували законопроект, який передбачає осучаснення пенсій.
“Мова йде про те, що ми пропонуємо уряду сьогодні встановити єдиний показник середньої заробітної плати. Я поки що не говоритиму про цифри, тому що ще йдуть жваві дискусії. Але на цьому тижні вони повинні бути завершені і законопроект буде внесений до Верховної Ради”, – сказав представник міністерства.
Як заявив Мущинін, “якщо буде позитивне рішення, ми вже в цьому році майже 3,4 мільйона пенсіонерів підвищимо розміри пенсій в середньому на 284 гривні”.
“Це без урахування того, що з 1 грудня ми також будемо перераховувати розміри пенсій”, – додав заступник міністра.
Нагадаємо, Мінфін в проекті бюджету на майбутній рік запропонував підвищити мінзарплату (прожитковий мінімум для працездатних осіб) з 1 січня – до 1600 грн, з травня – до 1684 грн, а з грудня – до 1762 грн. При цьому пенсія(прожитковий мінімум для непрацездатних осіб) може вирости: з січня – до 1247 грн, з травня – до 1312 грн, а з грудня – до 1373 грн.

  • 552