На Черкащині зросла кількість тяжких та особливо тяжких злочинів

Упродовж січня–серпня 2016 р. в області зафіксовано 14083 кримінальні правопорушення. Із загальної кількості зафіксованих правоохоронцями кримінальних правопорушень 35,3% становлять тяжкі та особливо тяжкі злочини. Про це інформує ГУ статистики Черкаської області з посиланням на дані обласної прокуратури.
Так у загальній кількості злочинів 67% становили злочини проти власності, 11,4% – злочини проти життя та здоров’я особи, 5,1% – злочини проти авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та об’єднань громадян.
3,8% становили злочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту, 3,4% – злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та інші злочини проти здоров’я населення.

По 1,5% становили злочини проти правосуддя та злочини у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг. По 1,4% – злочини проти громадської безпеки та злочини проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина, 1% – злочини проти громадського порядку та моральності, 0,9% – злочини у сфері господарської діяльності.

Протягом січня–серпня 2016 року на території області було скоєно 42 очевидних умисних вбивства і замахів на вбивство, 41 умисне тяжке тілесне ушкодження та 15 зґвалтувань і замахів на зґвалтування. Скоєно крадіжок – 7112, шахрайств – 1395, грабежів – 366, розбоїв – 55. Кількість випадків хабарництва – 35.

  • 566