І потечуть куди треба гроші: Черкаська облрада внесла зміни до бюджету

На засіданні сесії облради 12 жовтня ц.р. депутати ухвалили рішення про внесення змін до обласного бюджету 2016 року. За проект рішення проголосували 58 депутатів, 7 були проти, двоє не взяли участь у голосуванні.
Депутати вирішили підтримати фінансово обласне управління СБУ. Виділили силовикам кошти на купівлю відеокамер. Заступник голови ОДА С. Овчаренко розповів, що терористична загроза в державі досягає сьомого рівня, триває АТО, і ми маємо підтримувати службу безпеки, яка, на переконання Овчаренка, «працює напрочуд плідно».
Півтора мільйона гривень спрямують на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
3 млн 600 тис. грн – на виконання обласної комплексної програми “Турбота”.
Майже 2 млн грн підуть на поточні видатки лікарень, диспансерів, госпіталів Черкащини. Передбачили матеріальний ресурс для запасу медикаментів.
1 млн 800 тис. грн передадуть для забезпечення діяльності обласного перинатального центру та придбання програмного забезпечення для обласних діагностичного та перинатального центрів.
Майже 3 млн передбачається на забезпечення підготовки спортсменів вищих категорій школами вищої спортивної майстерності. Отримають премії черкаські олімпійці і паралімпійці, а також буде придбано квартиру тренеру призера Олімпійських ігор-2016 Сергія Куліша. Самому Кулішу придбають гвинтівку, “Школі вищої спортивної майстерності” закуплять патрони та електронні мішені.
Додаткові кошти отримає також Черкаський обласний онкологічний диспансер.
1 млн 500 тис. грн - на поточні видатки в установах соціального захисту.
Передбачили кошти на забезпечення натуральних добових норм харчування в інтернатних установах, будинках-інтернатах для малолітніх інвалідів та літніх людей тощо.

  • 568