Справу про отримання хабара канівською депутаткою скеровано до суду

Золотоніська місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт по справі отримання хабара депутаткою Канівської міської ради Валентиною Чиж.
Золотоніська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні розпочатому за фактом вимагання неправомірної вигоди головою комісії з питань ЖКГ, транспорту та зв’язку Канівської міськради у керівника приватної структури за передачу останньому в оренду нерухомості.
Під час досудового розслідування встановлено, депутатка, діючи умисно, з корисливих мотивів, з березня до травня 2017 року під час особистих зустрічей з директором одного із приватних підприємств вимагала неправомірну вигоду, категорично вимагаючи надати їй 2000 (дві тисячі) доларів США за позитивне вирішення питання щодо прийняття рішення про надання в оренду нежитлових приміщень для розташування фармацевтичної мережі.
У травні 2017 року, депутатка під час особистої зустрічі з директором біля торгового центру, одержала від нього обумовлену нею раніше суму 2000 (дві тисячі) доларів США.
19 травня 2017 року жінці оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.
За результатами досудового розслідування обвинувальний акт відносно депутатки направлено до суду, їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Водночас, захисник Чиж звинувачує правоохоронців у провокації підкупу.

  • 576