Розпочато чергові пошуки українських нафти і газу в Чорному морі

Науково-дослідне судно "Іскатєль" розпочинає пошуки нафти і газу на Північно-західному шельфі Чорного моря. Про це повідомив в.о. голови Держгеонадр Олег Кирилюк у Facebook
"… В Одесі відбудеться відхід в рейс єдиного в Україні науково-дослідного судна "Іскатєль", яке здійснюватиме роботи з пошуку нафти і газу на Північно-західному шельфі Чорного моря", - зазначив він на своїй сторінці.

"Іскатєль", за словами в.о. голови Держгеонадр, унікальне судно для виконання сейсморозвідувальних робіт як звичайної середньочастотної модифікації, так і високо роздільної. Низький рівень шуму двигунів забезпечує високу якість сейсмічного матеріалу і його геологічну інформативність. А південний регіон країни - найменш вивчений і один із перспективних, шельф Чорного моря освоєний усього на 4%.
Кирилюк також зазначив, що "у планах "Причорномор ДРГП" проведення комплексних геофізичних і геохімічних дослідженнь з метою виявлення і підготовки до пошуково-розвідувального буріння перспективних об’єктів. З відпрацюванням 7000 км. профільних робіт сейсморозвідки і 3200 станцій геохімічних спостережень", - написав
На аукціон найближчим часом Державна служба геології та надр України виставить понад 160 спецдозволів по рудних та нерудних корисних копалинах.

  • 411