Жителі Руської Поляни захищають власноруч відремонтовану дорогу від «важковаговиків»

Минулого тижня селяни зупинили фуру, водій якої вирішив об’їхати ваги через Дубіївку та Руську Поляну.
Після того, як на виїзді з Черкас у напрямку Сміли запрацював контрольний пункт, на якому перевіряють вагу великогабаритного транспорту, водії фур почали об’їздити його через Дубіївку, Хацьки, Степанки, Хутори, Вергуни, Бузуків, в тому числі і Руську Поляну, пише silobr.info.
Ділянку дороги на автодорозі загального користування місцевого значення Геронимівка-Руська Поляна-Дубіївка в межах свого села руськополянці ремонтували власноруч. Тепер, зізнаються, оберігають її, як зіницю ока.

- Жителі села зупинили фуру та викликали поліцію. Прибув представник перевізника. В такому складі вони й поїхали на контрольні ваги , - розповідає сільський голова Олег Гриценко.

Як виявилося, ваги не працювали.

- Фури відпустили, бо ми не мали підстав для затримання, - коментує начальник Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області Михайло Модленко. – В селі не встановлені знаки, які забороняють рух великовагового транспорту з конкретним навантаженням на одну вісь. Аби попередити подібні «об’їзди», черговий патруль поліції відтепер постійно чергуватиме на в’їзді до цих сіл, а дорожні служби повинні якнайближчим часом встановити відповідні дорожні знаки.

У сільській раді кажуть, що клопотання про це вже направили до Служби автомобільних доріг Черкаської області.

  • 417