Коли у приватних перевізників Черкас страйк, у тролейбусників – свято

Другий день у Черкасах страйкують перевізники, вимагаючи підвищення ціни на квитки. Тим часом, КП «Черкасиелектротранс» виві на маршрути додаткові тролейбуси і збільшив щоденний дохід у 1,5 раза.
Черкаси можуть обійтися без маршруток, вважає представник громадської ради при КП «Черкасиелектротранс» Валерій Мироненко. Про це він повідомив у Facebook.
«Підтвердженням цього є ранок 12.11.18, навіть у годину пік, коли люди масово всі їхали на роботу, на зупинках не було великих скупчень, електротранспорт курсував забитий, але не переповнений (що не могли двері закритися... ), - йдеться у пості Мироненка. - …КП Черкасиелектротранс вивів на маршрути додаткову техніку, половина якої це тролейбуси великої місткості до 180 чоловік, що відразу заміняє майже 4 автобуси.
Через страйк приватників дохід від виручки у КП Черкасиелектротранс збільшився в 1,5 рази. На 10 маршруті при плані 120 квитків на годину, кондуктори продають понад 300 . Навіть бідкаються, що тих квитків що видали не вистачить і доведеться поповнювати.. У неділю тролейбуси також підзаробили... Навіть такий маршрут як "2", яким користуються зазвичай пільговики і який привозить виручки за день до 500 грн. За вчорашній день дав понад 1500 грн».
При вдосконалені маршрутної мережі, розробці нових графіків, оновленні тролейбусного парку і збільшенні випуску тролейбусів до 76 одиниць, місто може відмовитися від послуг більшої половини перевізників, залишивши лише декілька маршрутів, де не покрита тролейбусна мережа, переконаний Мироненко.
Містяни, тим часом, вимагають розірвати договори із приватними перевізниками-страйкарями.


  • 399