Кому на Черкащині легше знайти роботу

Як повідомляють в обласнвй службі зайнятості, протягом січня-жовтня 2018 року роботодавці Черкащини проінформували службу про наявність 36,7 тис. вакансій, що на 7,5% більше, ніж у січні-жовтні 2017 року.
За професійними групами – найбільший попит спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування, представників найпростіших професій, працівників галузі торгівлі та послуг та на кваліфікованих робітників з інструментом.
За видами економічної діяльності – 29,4% вакансій пропонують у сільському, лісовому та рибному господарствах, 17,7% – на підприємствах та установах переробної промисловості, 15,1% – в оптовій та роздрібній торгівлі, 7,4% – у державному управлінні й обороні, 6,7% – в освіті.
У розрізі професій – найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників. Це слюсарі-ремонтники, електрогазозварники, швачки, електромонтери, водії, токарі тощо.

Затребуваними є такожі працівники галузі послуг– продавці, кухарі, охоронники, офіціанти, бармени, молодші медичні сестри, перукарі тощо.У сільськогосподарському секторі – трактористи, птахівники, робітники з обслуговування сільськогосподарського виробництва, птахівники.

Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи – бухгалтерів, лікарів, вчителів, економістів, а також менеджерів.

Серед «різноробочих» найбільш затребувані підсобні робітники, прибиральники, вантажники, двірники та укладальники-пакувальники.

Станом на 1 листопада 2018 року у базі даних обласної служби зайнятості налічувалося 1173 вакансії.
Середній розмір заробітної плати по вакансіях становив понад 5,1 тис. грн. (на відповідну дату 2017 року – 4,4 тис. грн.), у 73,1% вакансій розмір заробітної плати – вище мінімальної.

  • 418