Черкасці просять Президента захистити міський водоканал від олігарха І повернути очисні споруди з балансу ПАТ»Азот» на баланс КП «Черкасиводоканал»

Жителі Черкас підписали колективне звернення до Президента України Петра Порошенка із проханням втрутитись у ситуацію, яка склалася на КП "Черкасиводоканал". Текст звернення оприлюднив депутат Олександр Радуцький. під час засідання сесії Черкаської міськради, що відбулося минулого тижня.
У зверненні йдеться про те, що тишко-нишком відбувається процес приватизації КП «Черкасиводоканал», яке п’ятий рік поспіль визнається найкращим у своїй галузі, на користь олігарха Дмитра Фірташа - власника черкаського "Азоту".
"Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко вирішив змістити з посади досвідченого керівника підприємства Сергія Овчаренка, об’єднати КП "Черкасиводоканал" із підприємством "Черкаситеплокомуненерго", поставити менеджмент олігарха Дмитра Фірташа, а потім передати водоканал Фірташу за борги перед ПАТ "Азот" за очистку каналізаційних стоків. КП "Черкасиводоканал" вимушений кожного року оплачувати 50 млн. грн. ПАТ "Азот" за очистку стоків", – зазначається у зверненні.
Черкасці просять Президента захистити їх від Фірташа, заборонити приватизацію "Черкасиводоканалу" і повернути очисні споруди з балансу ПАТ "Азот" на баланс КП "Черкасиводоканал".

  • 491