180 тисячам родин Черкащини обіцяють цьогоріч монетизувати пільги та субсидії

В Україні стартувала монетизація субсидій. Вона проходитиме у три етапи. Перший розпочався із січня для родин, які звернуться за допомогою вперше, а вже з 1 травня у цей процес увійдуть майже 180 тисяч родин області, що вже отримують субсидію багато років.

Про те, як проходитиме процес монетизації на Черкащині повідомила прес-служба ОДА з посиланням на директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Руслана Чикала.
За словами посадовця, субсидія від держави надходитиме на персональний обліковий запис громадянина в Ощадбанку. Банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку.

– Тим родинам, які отримують субсидію вже багато років, із 1 травня необхідно буде звернутися до органів соціального захисту населення з новим пакетом документів, – наголосив Руслан Чикало. – А вже з 1 жовтня запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Крім того, до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, внесено інформацію понад 434 тис. осіб. Передбачається, що нарахування пільг таким особам буде проводитися органами соціального захисту населення.

  • 461