Я б у слюсарі пішов: які професії на Черкащині є найзатребуванішими

Протягом січня-лютого поточного року роботодавці Черкаської області заявили обласній службі зайнятості про наявність 5747 вакансій, що на 14,5% більше, ніж у січні-лютому 2018 року. Про це повідомляє прес-служба Черкаського обласного центру зайнятості.
За видами економічної діяльності , 21% вакансій пропонується на підприємствах та установах переробної промисловості,18,2% – у сільському господарстві, 15,2% – в оптовій та роздрібній торгівлі, по 7% – в освіті та транспорті.
За професійними групами, найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування, на працівників сфери торгівлі та послуг, на представників найпростіших професій, на кваліфікованих робітників з інструментом. У розрізі професій найбільший попит роботодавців спостерігається на робітників з обслуговування та експлуатації обладнання, водіїв автотранспортних засобів,трактористів, токарів, водіїв навантажувачів,операторів заправних станцій, кваліфікованих робітників тощо.
Також затребувані працівники сфери послуг (продавці, кухарі, охоронники, офіціанти, бармени, молодші медичні сестри, перукарі тощо). У сільськогосподарському секторі – трактористи, птахівники, робітники з обслуговування сільськогосподарського виробництва, птахівники.
Залишається високим попит на професіоналів та фахівців з досвідом роботи – бухгалтерів, лікарів, вчителів, економістів, а також менеджерів.
Серед найпростіших професій найбільш затребувані підсобні робітники, прибиральники,вантажники, двірники та укладальники-пакувальники.

  • 385