Чи багато заробляють черкащани

У січні–лютому 2019 року середній розмір зарплати штатних працівників підприємств, установ, організацій Черкащини з кількістю працюючих 10 осіб і більше порівняно з відповідним періодом 2018 року збільшився на 18,8%. І становив аж 7726 грн. Про це інформує Головне управління статистики в Черкаській області.
До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці стабільно відноситься державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування, фінансова та страхова діяльність. У промисловості найбільші зарплати на виробництвах гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції, хімічних речовин і хімічної продукції, а также на виробництвах автотранспортних засобів і основних фармацевтичних продуктів і препаратів, де зарплата перевищує середній показник по економіці в 1,3–2,2 раза.
Найменші зарплати в установах поштової та кур’єрської діяльності, виробництві електричного устатковання, у сфері творчості, мистецтва та розваг . Зарплати працівників цих галузей не перевищували 61% від середнього рівня по економіці.

  • 442