Черкащину очолив невідомий в області підприємець

Новим очільником Черкаської обласної державної адміністрації став Ігор Шевченко. Відповідний указ опубліковано на сайті президента України Володимира Зеленського.
Згідно з біографією Шевченка на сайті президента, йому 46 років, закінчив Національний університет "Одеська юридична академія". Тривалий час був приватним підприємцем у сфері вантажних перевезень. Раніше політикою не займався, є власником ТОВ "Легкий експорт плюс" і Hermes – Shevchenko Igor, зареєстровані в італійському місті Ріміні. Шевченко задекларував дохід за 2018 рік у понад 800 тис грн ($ 29,6 тис), а також зберігає готівкою понад півмільйона євро. Власник нерухомості в Росії: має квартиру і земельну ділянку.
"Хочу бути впевнений, що це буде порядна людина. Тому що, знаєте, люди всі порядні, а коли вони стають держслужбовцями, то змінюються. Але переконаний: цього разу такого не буде", - сказав глава держави під час зустрічі з представниками громадськості та влади Черкаської області.
Зеленський також закликав черкащан дати час новому керівникові розібратися в проблемах регіону. "Дуже багато проблем. Усе відразу вирішити не зможемо... Будь ласка, дайте певний час розібратися. Ми всі наполягаємо на коротких термінах. Якщо щось буде не так, то кажіть - змінюватимемо. Це справедливо й чесно", - сказав президент.

  • 363