Рідкісний випадок: депутат облради виявив бажання скласти повноваження

Депутат Черкаської обласної ради Олександр Коротков написав заяву на складення депутатських повноважень. Про це пише видання «Кропива».
Проект рішення про дострокове припинення повноважень зареєстровано на сайті обласної ради 14 серпням. Вже на найближчому засіданні депутати можуть задовольнити прохання колеги.

- Достроково припинити повноваження депутата Черкаської обласної ради Короткова О.Г. обраного депутатом за виборчим списком Радикальної партії Олега Ляшка у звязку з його особистою заявою про складення депутатських повноважень, - йдеться в проекті рішення.

«Кропива» відзначає, що Олександр Коротков був обраний депутатом на місцевих виборах 2015 року від Радикальної партії. За інформацією місцевих ЗМІ саме Коротков був головним спонсором радикалів на місцевих виборах 2015 року. Однак в червні 2017 року, депутат з кількома наближеними соратниками по депкорпусу покинув фракцію радикалів. Відхід “групи Короткова” з фракції радикалів був пов'язаний і з кримінальним переслідуванням самого Олександра Короткова. Політична сила відверто відхрестилася від свого депутата, коли тим зацікавилися правоохоронні органи.

Зокрема, слідство інкримінувало депутату заволодіння протягом 2008-2013 років державним майном на суму в 55 млн. грн. Зокрема будучи директором-керуючим санацією ДВЗП "Тальне" ДАК "Хліб України", без погодження власника майна - Кабінету Міністрів України, і без проведення незалежної оцінки, за заниженою вартістю реалізував активи державного підприємства комерційним структурам, засновником яких був він або його родичі.

Як повідомляє «Кропива», рішенням Соснівського суду від 6 серпня Олександра Короткова було виправдано по цій справі.

  • 339