За фактом отруєння млинцями з черкаського « Делікату» відкрито кримінальне провадження

За фактом масового отруєння людей у Черкасах поліція відкрила кримінальне провадження. Про це UA:Черкаси повідомив речник управління Нацполіції області Дмитро Грищенко.
Нагадаємо, із 2 по 4 вересня до Черкаської інфекційної лікарні госпіталізували 14 осіб, з них п’ятеро дітей. Усі вони вживали напівфабрикати, придбані у магазині "Делікат плюс". Що кажуть медики про стан госпіталізованих та як коментують ситуацію у магазині йдеться в сюжеті UA:Черкаси
Другу добу в Черкаській інфекційній лікарні лежить черкасець Сергій Чеперис. Сюди потрапив після того, як з’їв млинці з м’ясом, придбанні у відділі кулінарії магазину «Делікат плюс».
«Приидбав два млинця, годин в 5 я їх з’їв. І мене забрали сюди. Гостра кишкова інфекція – констатували».

Із симптомами гострого кишкового захворювання до лікарні госпіталізували 14 осіб, 5 із яких діти, розповідає Світлана Волгіна – директорка міської інфекційної лікарні.

Зі слів адміністратора магазину «Делікат плюс» Людмили Мельник, доки у магазині перевірка не завершиться – вони ситуацію не коментуватимуть.
«У нас все проходить обробку, всі люди мають санітарні книжки на всю сировину є сертифікати, ми все це надали санітарній службі, яка до нас приїхала. Поки немає результатів, ми нічого коментувати не можемо».

Нині цей магазин перевіряє держпродспоживслужба.
У поліції відкрили кримінальне провадження, повідомив Суспільному речник управління нацполіції області – Дмитро Грищенко.
«До лікарні було направлено слідчо-оперативну групу. Як з’ясувалося, інформація правдива, нині проводять розслідування по кримінальному провадженні, яке було відкрите за частиною 1-ої ст. 325 ККУ «Про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масовим отруєнням».

Результати лабораторних досліджень у держпродспоживслужбі повідомлять за 7 днів.

  • 388