Постригань дав прогноз погоди до кінця тижня: Черкащину «заливатиме», але з «Трійцєю» з'явиться і довгоочикуване тепло

«Травень 2020 року на Черкащині став найхолоднішим у XXI столітті, пише у ФБ начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. Стосовно опадів, то їх кількість становила 2-2,5 місячних норм. Рекорд залишився за недалеким 2016 роком, коли дощу випало аж 118 мм, тобто 3 місячних норм. [b][/b]
Купальний сезон так і не розпочався, температура води у Дніпрі лише +15°, це НАЙХОЛОДНІША температура води за останні 10 років температура води вже була на цей час 21-23°, а у 2017 році - 26°!
Окрім суттєвого поповнення волого запасів, дощі знизили показник горимості в екосистемах області до 1 класу. Значна кількість опадів зупинила в 3 третій декаді травня зниження рівнів ґрунтових вод. Проте, відсутність тепла і сонця стримували розвиток огородини, що може призвести до її часткової загибелі.
На робочому тижні істотного потепління не видно – циклон «ISOLDE» (Ізольда), який затримався над Україною, буде цьому перешкоджати, до того ж обіцяє короткочасні дощі та грози всю першу половину тижня. Температура істотно не зміниться - вночі 4-9º, вдень 14-19º.
У другій половині тижня зберігаються окремі грозові дощі, але антициклон над Чорним морем зведе їх ймовірність до мінімуму, температура почне підвищуватися.
А ось по-справжньому теплу і навіть спекотну, проте ще з невеликими короткочасними дощами погоду прогнозуємо на Свято Трійці, з температурою вночі 10-15º, вдень 23-28º» .

  • 374