Зросли виплати дітям під опікою, пенсіонерам і малозабезпеченим сім’ям

Рада підвищила соціальні гарантії для дітей під опікою та призначила виплати самотнім пенсіонерам та малозабезпеченим сім’ям, повідомляє fakty.com.ua[b][/b]
Допомога дітям під опікою

В Україні збільшили розмір допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування. За це 2 червня проголосували 239 народних депутатів.

Соціальні гарантії підвищено з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів для:

дітей до 6 років – 4 447,50 грн;
дітей від 6 до 18 років – 5 545 грн.
До 3,5 прожиткових мінімумів підвищено допомогу для дітей з інвалідністю:

до 6 років – 6 226,50 грн;
від 6 до 18 років – 7 763 грн.

Допомога самотнім пенсіонерам

Згідно з ухваленим законопроектом № 2494, старші за 80 років самотні пенсіонери щомісяця отримуватимуть додаткову допомогу на постійний догляд сторонніх людей.

40% прожиткового мінімуму – 655 грн – виділятимуться додатково до 500 грн доплат пенсіонерам, які громадяни отримують за раніше впровадженою програмою.

Допомога малозабезпеченим сім’ям

Законом встановлено допомогу малозабезпеченим сім’ям для організації підприємницької діяльності та виведення родини з бідності. Ця допомога буде одноразовою та виплачуватиметься непрацюючій працездатній особі з числа членів малозабезпеченої сім’ї.

Розмір такої допомоги та список документів для її отримання визначатиме Кабінет міністрів України.

Як отримати допомогу на дітей під опікою
Для отримання допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, слід звернутися до органів праці та соціального захисту населення за місцем проживання опікуна чи піклувальника або дитини.

Окрім заяви із собою потрібно мати такі документи:

копія рішення про встановлення опіки чи піклування;
копія свідоцтва про народження дитини;
довідка з місця проживання заявника про склад сім’ї (для вихованців дитячих навчальних закладів, що фінансуються не за рахунок бюджетних коштів – довідку про статус дитячого навчального закладу);
довідки про розміри інших виплат, що одержує на дитину опікун чи піклувальник;
якщо опікун чи піклувальник проживає за місцем проживання дитини, потрібно надати довідку за місцем реєстрації опікуна чи піклувальника про те, що він не перебуває на обліку як одержувач допомоги на дітей.


  • 314