Українці знову насолоджуватимуться підзабутими на смак «Дніпровським Золотистим» та «Черкаським Янтарним»

На заводі «Черкаське пиво» планують відновити пивоваріння за давньої рецептурою і вже розпочали будівництво нового виробничого цеху. Про це на власній сторінці у Фейсбук повідомив голова Черкаської ОДА Роман Боднар
«Не з чуток знаю, як складно розвивати виробництво. Тому з величезною повагою ставлюся до тих, хто пішов далі утримання сировинної бази і створює готову продукцію та робочі місця.

Сьогодні відвідав колишній пивний завод. Щоправда поки що до пива має відношення лише назва із далекою історією. Ще із 1910 року тут виготовляли «Черкаське Янтарне», «Князь», «Дніпровське Золотисте», «Дніпровське оригінальне»… Зараз - багато різних видів лимонадів.

Однак вже найближчим часом власник заводу Анатолій Гладкий планує відновити пивоваріння та розпочав будівництво нового виробничого цеху, вже закупив чеське обладнання. Давню рецептуру напою також збережуть.

Сьогодні ми стояли біля фундамента будівлі, сподіваюся, наступного разу зустрінемося вже біля готової продукції. Зараз тут працює більше 80 черкащан, після запуску пивоваріння збільшать ще на 50.

Бізнес не приховує, що серед основних проблем - брак висококваліфікованих кадрів (інженерів, технологів) та засилля бюрократії у дозвільних процесах. Каже, деякі довідки раніше доводилося чекати тижнями…

Ми завжди готові підтримати порядних підприємців та інвесторів. Запрошення відвідати завод отримав у Фейсбуці від Sergii Sukhin, тому відкритість демонструємо на ділі. Обідня перерва проведена із користю) Вражений наполегливістю власника, а головне, що Анатолій щирий у прагненні відродити традиції черкаського пивоваріння. Що підсилить і туристичний потенціал. Обговорили проблемні питання, сприятимемо у вирішенні. Обласна влада зацікавлена у розвиткові бізнесу, для цього формуємо сприятливий клімат», йдеться у дописі очільника області.

  • 434