Завтра профспілки Черкащини мітингуватимуть проти прийняття законопроєкту № 2681

Як повідомив у Фейсбуці голова Федерації профспілок Черкаської області Петро Шевченко, 30.06.2020 р. з 9.00 по 10.00 годину на Соборній площі м. Черкаси профспілки області проводять мітинг.
Мета акції – привернути увагу суспільства, трудових колективів до загроз, які з′являються в разі прийняття законопроєкту № 2681.

Законопроєкт є неприйнятним для працюючої людини та трудових колективів.

Запропоновані зміни порушують вимоги Конституції України, яка не допускає звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод та визнає чинні міжнародні договори частиною національного законодавства України.

Законопроєкт порушує норми ратифікованих Україною Конвенцій Міжнародної організації праці, Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, інші міжнародні договори.
Ініціатива парламентаріїв прийняти законопроєкт розцінюється профспілками, як чергова спроба поставити організації громадянського суспільства під повний контроль держави.

P.S. У зв′язку з карантинними обмеженнями, Федерація профспілок області звертається до ветеранів праці та людей похилого віку з проханням утриматися від участі в акції, йдеться у повідомленні президії Федерації профспілок Черкаської області
.


  • 322