Від влади під ялинку: в Україні злетять ціни на цукор і хліб

В Україні найближчим часом очікується різке здорожчення цукру і пшениці. Про це на прес-конференції заявив глава Союзу українського селянства Іван Томич, повідомляє newformat.info.
Як пояснив Томич ситуація з цукром обумовлена декількома факторами. В першу чергу це пов’язано з низьким виробництвом даного продукту. Так, в країні виробляється трохи більше 1 млн т цукру при споживанні в межах 1,5 млн т.

«Плюс експорт. Йде зростання ціни на цукор в Європі і Америці. І тут у нас немає можливості імпорту цукру. Ситуація буде ускладнюватися, подорожчання буде», — сказав Томич.

Подорожчання також торкнеться продуктів з пшениці, зазначив експерт. Зокрема, мова йде про борошно, з якого виготовляються хлібобулочні вироби і макарони. За словами голови Спілки українського селянства, з початку жнив вартість зерна вже зросла вдвічі, і ця тенденція збережеться.

Раніше повідомлялося, що до кінця 2020 року прогнозоване подорожчання хліба і хлібобулочних виробів має становити 15-20%. Однак частина експертів вважають, що фактично компанії-виробники не підуть на підвищення цін більш ніж на 10-15%.

  • 286