Давно не випивали ми з Сальєрі.. Вчені довели – карантин сприяє запоям

Вчені з Університету Техасу виявили, що стрес, викликаний пандемією, впливає на споживання алкоголю і ймовірність запоїв серед жителів США, які страждають алкогольною залежністю.
Під час дослідження, яке було опубліковане в журналі American Journal of Drug and Alcohol Abuse, проведено онлайн-опитування серед 1982 осіб старше 18 років. У числі опитаних: 69% - жінки і 31% - чоловіки.
Про запої під час пандемії коронавірусу повідомили 34% відсотки вибірки. При цьому злісні шанувальники зеленого змію збільшили споживання алкоголю (60%.) Серед осіб, що не пиячать, цей показник нижчий (28%). При цьому на кожен тиждень збільшення часу, проведеного вдома під час пандемії, імовірність запою збільшувалася.
Вчені зробили висновок, що збільшення часу, проведеного вдома, є фактором життєвого стресу, який впливає на вживання алкоголю. І пандемія коронавірусу посилила цей процес.
Водночас вчені визначили нешкідливу дозу алкоголю на час карантину - не більше 112 грамів спирту на тиждень - в перерахунку на звичні напої це становить приблизно сім келихів пива або 50-грамових стопок міцних напоїв.

  • 289