Андрій Кравець: Ви не побачите їх у своєму телевізорі, але вони – знамениті, і вони – черкащани

Обоє народилися в місті Черкаси. Обоє – в 1973 році, відповідно, обом нині – по 47 років. Обоє багато часу провели у небі в літаках: один – у бізнес-перельотах через океани, інший – з десантниками-парашутистами.
Ви не побачите їх у своєму телевізорі, але вони – знамениті, і вони – черкащани. Про них фактично ніхто в Черкасах не знає, що вони – земляки, бо це ж не Вінник і не Остапчук із телешоу.
Один з них – сам пачками ліпив «зірок»…
Це саме при Олександру Асаулюку досягли вершин популярності музичні телеканали М1 та М2, він був причетним до «розкрутки на старті» імен Вакарчука, Дорна, Положинського, а телеведучим зробив Кузьму Скрябіна. Зрештою, знаменитий Коломойський покликав творити телечудеса у його холдингу – і саме черкащанин, який став генпродюсером «2+2», зумів різко підняти рейтинг цього телеканалу…
Олексію Шандару зірки теж не чужі, але бачить він їх лише на погонах. Кадровий офіцер-десантник в часи президентства Порошенка отримав орден Хмельницького за безпрецедентний переможний 279-кілометровий рейд тилами ворога на Донбасі, під час якого знищено велику кількість живої сили і техніки ворога. Комбриг 79-ї окремої аеромобільної бригади отримав тоді подвійне кульове поранення на броні «флагманського» БТР, але невдовзі знову йшов у бій. В часи президентства Зеленського черкащанин став заступником командувача десантно-штурмових військ ЗСУ.
Телепродюсера Олександра Асаулюка у своєму телевізорі ви ВЖЕ не побачите, бо він перебрався у США, в штат Каліфорнію, де разом з дружиною має модний дім брендового одягу «Asauliuk». Хоч міг би ж в українську політику податися, як колега-генпродюсер з «1+1»…
А от Олексія Шандара на ТV ви ЩЕ не побачите, бо звик стріляти кулями, а не словами, та й рано замкомандувачу ДШВ, який у грудні 2020-го став одним із перших, хто отримав звання бригадного генерала, спогадами займатися – він «весь у польовій роботі» на Донбасі.
Підводитимете підсумки року – згадайте про цих двох черкащан і про те, що ВИ особисто зробили для країни. І для якої саме країни.
Зрештою, як казав ще один наш знаменитий земляк, якого Великим Пророком називають – «У всякого своя доля, і свій шлях широкий…»
Андрій КРАВЕЦЬ, журналіст
* Допис у Фейсбуці.

Андрій Кравець: Ви не побачите їх у своєму телевізорі, але вони – знамениті, і вони – черкащани
Андрій Кравець: Ви не побачите їх у своєму телевізорі, але вони – знамениті, і вони – черкащани

  • 327