Слуги радіють, пани – в шоці. Черкаські депутати затвердили розміри премій для працівників міської ради (доповнено)

Слуги радіють, пани – в шоці.  Черкаські депутати затвердили розміри премій для працівників міської ради (доповнено)
Заробітна плата міського голови з урахуванням преміювання становитиме 26 288 грн, першого заступника мера – 25 504 грн. Наскільки збільшаться зарплати інших посадових осіб мерії видно з наведеної таблиці. Зауважимо, заробітна плата вказана без урахування доплат і надбавок за ранг, стаж, знання іноземних мов тощо.
Усім працівникам Черкаської міської ради та її виконавчого комітету від початку листопада підвищать заробітну плату, збільшивши преміювання. «За» відповідний проект рішення під час чергового сесійного засідання висловилося 33 обранці, ще двоє проголосували проти. Таким чином, депутати затвердили граничні розміри щомісячних премій від 200 до 400 відсотків до посадового окладу.

Як повідомляє Черкаська міська рада, за попередніми підрахунками, фонд заробітної плати до кінця нинішнього року збільшать на майже 2 млн грн., у наступному році – до 10 млн грн.

За словами директора департаменту фінансової політики Наталії Джуган, дотепер у працівників органу місцевого самоврядування Черкас були чи не найнижчі заробітні плати серед подібних структур в області. Тоді як в умовах децентралізації влади повноваження його працівників – розширилися. (Щоправда, пані Джуган не конкретизувала зарплати в цифрах.)

При підготовці проекту рішення, який виносився на розгляд ради, за її словами, брали до уваги досвід колег із інших обласних центрів України (зокрема, Дніпра, Львова, Івано-Франківська) та не оминули увагою чинне законодавство.

– Навіть у Черкаській області ми за середнім рівнем оплати праці посідаємо 12 місце (про що йшлося на колегії облдержадміністрації за результатами першого півріччя). Уже в селах, селищах та районних центрах, де значно менший фінансовий ресурс й інша відповідальність отримують більшу заробітну плату, – акцентувала Наталія Володимирівна. – Законотворці упродовж року не можуть прийняти закон про службу в органах місцевого самоврядування, тож склалася настільки «не вирівняна» ситуація, що в службовців обласної державної адміністрації заробітна плата в рази вища, аніж у службовців органу місцевого самоврядування. Так не може бути. Тож усі органи влади на місцях виходили з подібною ініціативою. Міністерство фінансів України засвідчило законність подібного рішення про збільшення преміальних виплат.

  • 1 415