Бондаренко відправив працівників Черкаської мерії на час локдауну у відпустки за власний рахунок

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко в ефірі телеканалу «Еспресо TV» повідомив, що від завтра з метою економії коштів міського бюджету працівники Черкаської міської ради йдуть у відпустку за власний рахунок. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.
– Рішення про запровадження жорсткого карантину ухвалив Кабінет Міністрів України. Уряд взяв на себе всю відповідальність за його наслідки як вищий орган виконавчої влади, – наголосив Анатолій Васильович у коментарі «Еспресо TV». – Попередній локдаун, який діяв навесні, закінчився для нашого міста недоотриманням майже 200 мільйонів гривень надходжень до міського бюджету. У результаті ми змушені були згорнути велику кількість проектів. Чим обернеться теперішній карантин – покаже час.
Міський голова підкреслив, що за подібних обставин місцеві бюджети імовірно зможуть забезпечувати тільки захищені статті та заробітну плату.
– Із фінансової точки зору – може бути колапс, – зауважив Анатолій Бондаренко та висловив сподівання, що уряд таки пом’якшить карантинні обмеження, зважаючи на стабільну динаміку захворюваності на Covid-19.
У коментарі телеканалу щодо введення локдауну Анатолій Бондаренко зазначив, що жорсткий карантин доцільніше було вводити в період новорічних свят та наголосив, що в нинішніх умовах кожному важливо усвідомлювати особисту відповідальність за власне здоров’я та дотримуватися елементарних санітарних правил і норм.
Бондаренко  відправив працівників Черкаської мерії на час локдауну у відпустки за власний рахунок

Анатолій Бондаренко також повідомив, що нині в Черкасах наявні 50 вільних ліжок та ще 50 у резерві в тимчасовому ковідному госпіталі.

Пресслужба Черкаської міськради нагадує, із 8 до 24 січня включно в Україні діятимуть посилені карантинні обмеження. Відповідну постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19» було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів 9 грудня.

  • 406