На ринку молока повний штіль, з середини березня очікується сніження цін

Як повідомляє аналітичний відділ Асоціації виробників молока, ціни на всі ґатунки молока залишаються незмінними вже два місяці: екстра – 12,15 грн/кг, вищий – 11,7 грн/кг, перший – 11,08 грн/кг, середньозважена – 11,64 грн/кг.
На сайті Асоціації avm-ua.org, також зазначається, що діапазон коливань цін на середні та великі партії молока екстрґатунку по регіонах: північ та центр – 11,7-12,45 грн/кг; південь – 11,7-12,45; схід – 11,6-12,4 грн/кг; захід – 11,6-12,35 грн/кг.
Аналітик Асоціації виробників молока Володимир Андрієць розповідає: «Чи не вперше ціни на молоко утримують свої позиції тривалий час. Проте такий розвиток подій був прогнозованим і попередньо очікувалось, що сезонне зниження буде зміщеним у часі в зв’язку з низькою рентабельністю виробництва та дефіцитом сировини».
Також відзначається, що у попередні роки низхідний тренд брав свій початок з кінця січня, проте в минулому році вже існуючий тоді дефіцит молока відтермінував початок сезонного зниження, яке почалося з другої половини лютого. Тоді першою відреагувала ціна першого гатунку, ціни ж на екстра та вищий протримались до середини березня.
Очікується, що рух цін у бік зниження можливий не раніше середини березня, коли на ринку буде з’являтися більша кількість молока.


  • 290