Що буде у квітні з цінами на електроенергію

У квітні ціна на електроенергію для населення може залишитись на рівні 1,68 грн.
Як пояснює gazeta.ua з посиланням на НКРЕКП, цей тариф регулюється через механізм покладення спеціальних обов'язків - ПСО, встановлений Кабінетом міністрів. З його допомогою держава захищає населення від цінових коливань на ринку, повідомляють у НКРЕКП.
Подальша ціна на електроенергію залежить від кількох факторів.
"Яке буде рішення Кабміну після закінчення періоду дії цієї ціни, тобто з квітня цьогоріч, залежатиме від макроекономічної ситуації, ситуації в енергетичній сфері, зокрема від фінансового стану НАК "Енергоатом", яка є відповідальною за постачання електроенергії населенню. Не виключено, що дія ПСО буде продовжена у квітні", - поінформував Голова Нацкомісії Валерій Тарасюк.
Регулятор, за словами Тарасюка, виступає за ринкові відносини на ринку електричної енергії та поступовий відхід від механізму спеціальних обов'язків.
"Ми також не підтримуємо диференціацію цін на електроенергію в залежності від обсягів споживання, оскільки такий підхід є підставою для численних зловживань як з боку постачальників, так і з боку споживачів", - підсумував голова НКРЕКП.
Джерело: gazeta.ua.

  • 285