Скічко каже, що «питання введення в експлуатацію Черкаського аеропорту можна вирішити вже цього року»

17 березня голова Черкаської ОДА Олександр Скічко зібрав на нараду у Черкаському аеропорту всіх, від кого залежить запуск летовища в роботу.
Як повідомляє пресслужба ОДА, у нараді взяли участь представники обласної ради, керівник «Украероруху» Андрій Ярмак та представник «Державіаслужби» Григорій Голодняк, голова постійної комісії з питань розвитку інфраструктури та ЖКГ облради Олег Петренко, директор КП «Аеропорт Черкаси» Іван Далібожак, голова Державного агентства інфраструктурних проектів України Кирило Хом’яков, начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, директори та начальники управлінь всіх профільних департаментів в ОДА.
«Питання з введенням в експлуатацію та сертифікацією аеропорту можна вирішити вже цього року, і, вважаю, це треба робити. Проте це не означатиме повноцінного запуску та роботи аеропорту в Черкасах, бо ще є борги за ПДВ, Пенсійному фонду, земельному податку. Для запуску в Черкасах пасажирських перевезень необхідна купівля додаткового обладнання, а це значні кошти – до 20 млн. Більше того, все одно аеропорт зможе працювати зі значними обмеженнями. А для того, щоб аеропорт приймав літаки класу Boeing, потрібна реконструкція «руліжки», світлосигнальної системи та перону – ще не один мільйон гривень», – наголосив Олександр Скічко, йдеться на сайті ОДА.
Скічко каже, що «питання введення в експлуатацію Черкаського аеропорту можна вирішити вже цього року»

  • 329