Чому в Україні стрімко зростають ціни на квартири

Чому в Україні стрімко зростають ціни на квартириВ Україні навіть за відсутності наднизьких ставок по іпотеці та стійкого зростання економіки підвищуються ціни на нерухомість. Причина – інфляція, що за підсумками квітня становила 8,4%. Вона призвела до подорожчання і будівельних матеріалів (особливо бетону і арматури), і робіт. Але інфляція не впливає на ринок нерухомості моментально, тому основний ефект ще попереду.
  • 3-06-2021, 09:53

Черкаси стали найхолоднішим містом Центральної Європи

Черкаси стали найхолоднішим містом Центральної Європи

За повідомленням директора Черкаського обласного гідрометцентру Віталія Постриганя, минулої ночі над східною частиною Черкащини виникла унікальна синоптична ситуація: відбулося поєднання осередку холоду зі сходу та вихолоджувальної дії антициклону із заходу на фоні малохмарної та маловітряної погоди.
  • 17-02-2021, 12:22

Накопичувальна пенсія: бути чи не бути

 Накопичувальна пенсія: бути чи не бутиВ Укpаїні пoнад 11 мільйoнів пенсіoнеpів. Їхню пенсію забезпечують люди, які пpацюють. Але вже чеpез 15 poків така мoдель не змoже утpимувати всіх пенсіoнеpів. Уpяд планує пoступoвo змінити пенсійну систему. І на пеpшoму етапі пpoпoнує запpoвадити пpoфесійну накoпичувальну пенсію для пільгoвиків. Щo це таке і в чoму пpoблема укpаїнськoї пенсійнoї системи, з’ясував Центp гpoмадськoгo мoнітopингу та кoнтpoлю, пише Точка Доступу.
  • 13-12-2020, 19:42

Чому люди не поважають владу

Чому люди не поважають  владуХто з нас не стикався з хамством і профнепридатністю чиновників. І змушений був це терпіти або просто мовчки образитися і піти. Але ж чиновники так себе поводять, тому що ми їм дозволяємо це робити. Негідну поведінку чиновників треба оприлюднювати. Благо для цього зараз є більше можливостей. Про те, чому люди не поважають владу і що з цим робити пише у Фейсбуці черкаська журналістка Тетяна Дончева
  • 6-12-2019, 01:02

Обережно, неадекватна охорона!

Обережно, неадекватна охорона!Охорона черкаського супермаркету «Велика Кишеня» знову стала винуватцем скандалу з покупцями. Про чергове свавілля охорони черкаського супермаркету розповів у Фейсбук правозахисник, голова ГО «Захист прав обманутих споживачів» Валерій Макеєв:[b][/b]
  • 1-12-2019, 22:07

Вивертайте кишені: в Україні гряде поголовне декларування доходів і витрат громадян

Вивертайте кишені: в Україні гряде  поголовне декларування доходів  і витрат громадянІдея, звісно, не нова. Носяться з нею майже двадцять років, але жоден уряд не був зацікавлений світити доходи. Влада «слуг», поки не погрузла в корупції, може цю ідею таки швидко втілити.
Аби наповнити держбюджет і змусити тіньові гроші працювати на економіку країни, влада вже анонсувала декларування доходів і витрат усіма громадянами України. І обіцяє в обмін на декларування знизити податки і амністувати капітали.
  • 20-08-2019, 16:20

Не розслабляйтеся! Місцеві не за горами

Не розслабляйтеся! Місцеві не за горамиЧергові місцеві вибори мають відбутися восени 2020 року. Якщо ж буде прийняте рішення про позачергові вибори, експерти називають серед дат листопад 2019 року або квітень 2020-го.
В Офісі Президента України заявляють, що дострокова місцева кампанія можлива лише після завершення реформи децентралізації.
  • 17-08-2019, 18:25

Куда податься бедному Васе Голобородько?

Куда податься бедному Васе Голобородько?
Вот смотрите, какая диспозиция.
Президент Зеленский побывал в Житомирской области и уже в традиционном стиле потребовал увольнения силовиков, которые слабо борются с «янтарной мафией». И пообещал следствие по тем, кто должен уволиться, на предмет возможной причастности их к этой самой мафии из окаменевшей смолы
.
  • 16-08-2019, 18:16