На Черкащині працівники Феміди масово йдуть із роботи

На Черкащині працівники Феміди  масово йдуть із роботи
19 вересня цього року відбулося засідання Вищої ради юстиції, на якому було розглянуто 431 матеріал про звільнення суддів за загальними обставинами. Серед них – чимало суддів із Черкащини.
Минулого тижня Верховна Рада України за поданням Вищої ради юстиції задовольнила відставку 19 суддів з Черкащини. Відповідна інформація і перелік суддів розміщені на сайті ВРЮ. Судді звільнені з підстав подання заяв про відставку, про звільнення за власним бажанням, у зв’язку з досягненням шістдесяти п’яти років та з неможливістю виконувати свої повноваження за станом здоров’я. Зокрема підтримана ВРУ відставка таких суддів з Черкащини: Матвієнко Марії Володимирівни, Савенка Валерія Григоровича, Чирви Олександра Івановича з Золотоніського міськрайонного суду; Литвина Валерія Миколайовича з Канівського міськрайонного суду; Клочка Олександра Володимировича з Придніпровського районного суду міста Черкаси; Євтушенка Павла Миколайовича з Соснівського районного суду міста Черкаси.
Зазначимо, що в постанові ВРУ не фігурує жоден із 14 суддів обласного Апеляційного суду Черкаської області, які подавали заяви про відставку: Бородійчук Володимир Георгійович, Василенко Людмила Іванівна, Демиденко Анатолій Іванович, Демченко Василій Андрійович, Дмитренко Микола Іванович, Євтушенко Василь Григорович, Захарова Алла Федорівна, Корнієнко Наталія Василівна, Подорога Віктор Миколайович, Качан Олександр Володимирович, Неділько Микола Іванович, Сіренко Юрій Володимирович, Суходольський Михайло Іванович, Шкреба Раїса Дмитрівна.
Як зазначив Голова Комітету з питань правової політики та правосуддя Руслан Князевич, судді, прізвища яких були вилучені з проекту постанови ВРУ, нібито надіслали до Вищої ради юстиції заяви про відкликання поданих раніше заяв про звільнення.
Суддя Соснівського районного суду міста Черкаси Кузьменко Володимир Анатолійович був вилучений з постанови за зверненням народного депутата України Олега Ляшка. Також не був звільнений суддя господарського суду Черкаської області Єфіменко Валерій Вікторович.
У тому числі серед звільнених немає і голови суду Володимира Бабенка.

  • 1 247