Чи буде у Черкасах ярмарок на площі 700-річчя?

Чи буде у Черкасах ярмарок на площі 700-річчя?Багато років місцева влада водить «хороводи» навколо стихійного базарчику на площі 700-річчя в Черкасах. І торгувати не дозволяє, і альтернативи не пропонує. Городяни ж не бажають поступатися звичкою купувати сільгосппродукцію на цьому стихійному ринку. Адже тут торгують в основному селяни, а не перекупники, і місце розташування ринку зручне.
У січні владці вчергове заборонили торгівлю на площі 700-річчя. Кажуть, що мають задум переселити торговців, але куди не знають. Облаштування ж ярмаркової площі нереальне, бо, за їх словами, коштуватиме мільйони. Дешевими проектами черкаські владці не переймаються.
Нещодавно черкащани прийшли під стіни мерії, аби відстояти своє право базарувати на площі 700-річчя. Керівники міста поспілкувалися з мітингарями, на тому й розішлися. Владці – по кабінетах, мітингарі – на стихійний ринок, чекати, коли місцева влада визріє, аби створити цивілізовані умови для торгівлі.
Торгівля на площі здійснюється, дійсно, стихійно, і в умовах антисанітарії, з підлоги. І якщо нацькувати на торговців контролерів, то під тягарем штрафів вони підуть з площі. Влада зможе нарешті відрапортувати про перемогу над «стихійниками» і наставить там МАФів «пов’язаних» із владцями осіб.
Чи вистачить у влади глузду і людяності, аби припинити війну з «бабцями», підняти їх вже, врешті-решт, з підлоги, облаштувавши невеличкий ринок? Запитання це, сподіваємось, поки що не риторичне.
Тетяна Драй

  • 615