Вибори президента: Зеленський переміг на Черкащині, а Тимошенко з тріском "програла" Черкаси

Центральна виборча комісія опрацювала 100 % протоколів з результатами голосування черкащан на президентських виборах.
Участь у голосуванні на Черкащині взяли 615 337 виборців.

Вибори президента: Зеленський переміг на Черкащині, а Тимошенко з тріском "програла"  Черкаси
За результатами підрахунку голосів, лідером є Володимир Зеленський. На Черкащині за нього проголосували 30,06% виборців. На другому місці із 16,7% залишається лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко, а на третьому – чинний президент Петро Порошенко, за якого віддали свої голоси 12,2% виборців.

Цікавий факт, Юлія Тимошенко обіймає друге місце на всіх округах Черкащини, окрім 194 –го, розташованого в обласному центрі. У місті, де діючий мер – член партії «Батьківщина».
У Черкасах Тимошенко – аж на четвертому місці, після Зеленського, Порошенка та Смешка.
Загалом по Україні, за підсумками опрацювання 99,62% протоколів, у першому турі виборів президента Володимир Зеленський набирає 30,22% голосів, Петро Порошенко – 15,94%. Про це свідчать дані, опубліковані Центральною виборчою комісією 2 квітня станом на 17.40.
Екс-прем'єрка і лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко отримала 13,39%, Юрій Бойко набрав - 11,68%, єдиний кандидат від демократичних сил Анатолій Гриценко – 6,91%.
Другий тур виборів президента має відбутися 21 квітня. У ньому змагатимуться діючий президент Петро Порошенко і переможець першого туру виборів Володимир Зеленський.

  • 699