У вас пронос? Телефонуйте в США! Мінздрав України затвердив новий клінічний протокол

У вас пронос? Телефонуйте в США!  Мінздрав  України затвердив новий клінічний протокол
МОЗ пропонує українцям у разі отруєння телефонувати на «національний 24-годинний безкоштовний номер телефону центрів боротьби з отруєннями (800) 222-1222». Зареєстрований цей номер, на хвилиночку, у Сполучених Штатах.. Абсурдність Протоколу МОЗу цим не вичерпується.
Докладніше про це написав у ФБ Кость Бондаренко:


“Виявляється, доки країна займалася виборами, наша реінкарнація гоголівської Настасії Петрівни Коробочки (у нинішній аватарі – в.о. міністра охорони здоров‘я Уляна Супрун) підписала і затвердила цікавий документ – новий клінічний протокол «Екстренна медична допомога: догоспітальний етап» (оформлений як наказ МОЗ N1269 від 5.06.2019 року). Очевидно, що за основу було взято аналогічний документ, створений у США і дослівно перекладений ламаною українською (у діаспорному варіанті – типу висміяного Андруховичем «отсе запрошення передаємо через тіло нашої коляборантки Ади Цитрини»). Звідси у документі велика кількість ляпсусів і дивних формулювань. Скажімо, українським лікарям рекомендують звертатися до ФЕДЕРАЛЬНИХ лікарських спілок і об‘єднань. Собаки-поводирі мають проходити підготовку у відповідності до закону США «Про інвалідність».
Дуже цікаві моменти: наказ Міністерства охорони здоров‘я України передбачає, що «Кожен штат має законодавчі акти, які зобов’язують повідомити про такі злочини як недбале ставлення або знущання. Важливо знати дані закони штату і знати чіткі межі розповсюдження інформації – кому та до якої міри дана інформація може бути надана» (ст.54).
Або:
«Національний 24-годинний безкоштовний номер телефону центрів боротьби з отруєннями (800) 222-1222, і це ресурс для безкоштовних, конфіденційних консультацій експертів з будь-якої точки Сполучених Штатів».
Одним словом, весь цей документ рясніє подібними ляпсусами. Комусь це може видатися нормальним, але мені здається, що даний документ є діагнозом – не лише системи охорони здоров‘я, а й системи державного управління в Україні.
Господи, чому така несправедливість? Кілька століть тому з Європи в Америку їхали авантюристи і злочинці, а в наш час з Америки у центр Європи – пройдисвіти і ідіоти!
Тим, хто бажає ознайомитися з документом, варто пам‘ятати: адреса сайту МІністерства – moz.gov.ua, a не mozgov.net.”
в конце текста

  • 720