Обережно, неадекватна охорона!

Обережно, неадекватна охорона!Охорона черкаського супермаркету «Велика Кишеня» знову стала винуватцем скандалу з покупцями. Про чергове свавілля охорони черкаського супермаркету розповів у Фейсбук правозахисник, голова ГО «Захист прав обманутих споживачів» Валерій Макеєв:[b][/b]
«Жахлива подія відбулась 30 листопада ввечері в супермаркеті «Велика Кишеня» що на вулиці Припортовій 42/1 у Черкасах. Ані охорона супермаркету, ані поліція не змогли забезпечити прав неповнолітніх, пише правозахисник.

Як мені повідомили ( тут і далі викладаю інформацію за повідомленням потерпілої сторони), трьох дівчаток 12-13 років затримала охорона магазину приблизно о 20-й годині. Охороні здалося, що хтось із дівчаток поцупив якусь одиницю товару.
При виході із магазину, ОХОРОНА ( і тут УВАГА!!!), затримала дівчаток, і запропонувала «вивернути кишені».
Що тут не так?
Не має таких прав у охорони.
ПЕРШЕ, що повинна зробити охорона у подібній ситуації, для захисту прав своїх роботодавців, - це запропонувати неповнолітнім викликати батьків для подальшого з’ясування обставин.
Самі ж дівчатка були настільки налякані, що не наважились навіть зробити дзвінок рідним ( які мешкали у цьому ж будинку!!!, де і супермаркет!). Кишені вивертали, плакали- доводили, що нічого не брали.
Для охорони, відсутність батьків «затриманих» не стала перешкодою для подальшого «з’ясування стосунків» із неповнолітніми. І вони викликали поліцію. Так. На це є право. Але, за будь- яких обставин, в суспільному пріоритеті захист прав неповнолітніх.
Поліція, зі слів дівчаток, з’явилась просто дуже- дуже швидко ( І це окреме питання: скільки доводилось говорити про те, що на суттєві злочини поліція приїзджає із затримкою на години. А тут – така швидкість). І це був не тендітний інспектор у справах неповнолітніх, а … потужній підрозділ ( аля «Беркут») при повній викладці: «в шоломах, з автоматами, пістолетами та газовими балончиками» , - як описали «правозахисників» дівчатка. ( Що це за підрозділ – варто з’ясувати. Скоріш за все – це служба охорони. І це окреме питання).
Можна тільки уявити, що підлітки пережили.
Та годі і гадати, що потужні «блюстітєлі парядка» таки дали собі ради, що перед ними не ОЗГ, а тендітні дівчатка. Як свідчать дівчатка, з ними поводились дуже грубо та жорстко: непристойні пропозиції «Довести, що нічого не брали». Презумпція винуватості була у самому розквіті. Деталі з’ясуємо до подробиць. При оказії застерігаю, щоб нікуди не зникли записи із особистих камер поліціянтів. Послухаємо і подивимось. Але очевидним є ключове питання: ЧОМУ ЦЕ ВСЕ ВІДБУВАЛОСЬ БЕЗ ЗАЛУЧЕННЯ БАТЬКІВ? ЧОМУ ПОЛІЦІЯ НЕ ЗВЕРНУЛА УВАГИ НА ТЕ, ЩО МАЄ СПРАВУ ІЗ ПІДЛІТКАМИ? ЧОМУ?»

  • 737