Чому люди не поважають владу

Чому люди не поважають  владуХто з нас не стикався з хамством і профнепридатністю чиновників. І змушений був це терпіти або просто мовчки образитися і піти. Але ж чиновники так себе поводять, тому що ми їм дозволяємо це робити. Негідну поведінку чиновників треба оприлюднювати. Благо для цього зараз є більше можливостей. Про те, чому люди не поважають владу і що з цим робити пише у Фейсбуці черкаська журналістка Тетяна Дончева
«Чому люди не поважають владу і як добру справу, започатковану владою, чиновник може обернути на зло і неповагу до цієї влади.
Нещодавно стала свідком подібної ситуації, яка, на жаль, не тільки не поодинока, а типова для нашого часу у нашому місті. Вчора о 10.07 з відділу субсидій Черкаської міськради з № 336347 зателефонували пенсіонерці. (Чиновниця себе не обтяжила церемонією представлення, тому ім’я її невідомо).
Пенсіонерка з пенсією 2000 грн. постійно отримує субсидію через пошту 5 числа кожного місяця. Минулого місяця субсидію разом з пенсією не принесли, на пошті пояснили, що гроші не надійшли. Пенсіонерка, не нарікаючи, в повному обсязі оплатила комуналку в надії, що 5-го грудня разом з пенсією буде субсидія. 3-го грудня дзвінок з відділу субсидій. Чиновниця в безапеляційному тоні повідомила, що «субсидія пенсіонерці нарахована, але вона її не отримала і субсидія повернулася».
Пенсіонерка безуспішно намагалася розповісти про те, що їй повідомили на пошті , що їй цю субсидію минулого місяця ніхто не збирався платити. Натомість чиновниця заявила, що пошта відмовилася від надання цієї послуги і субсидія будє надходити тепер на карту. Банківської картки у пенсіонерки немає. На такий аргумент чиновниця заявила, що пенсіонерка повинна відкрити карту, інакше не буде субсидії. Чиновниця в зневажливому тоні заявила жінці похилого віку: не хочете відкривати карту – і не треба, субсидії не буде, у мене таких ще багато ..
На гарячій лінії Кабміну пояснили, що, звичайно, краще, мати карту, але якщо її немає, можна отримувати субсидію через пошту, вона таку послугу продовжує надавати.
Чиновниця відділу субсидій не тільки, дуже м’яко кажучи, некоректно повелася з пенсіонеркою, але ще й ввела її в оману.
Припускаю, що була установка якомога більше субсидіантів перевести на розрахунки за банківськими картками, що взагалі-то правильно. Але не таким же чином! І не всіх під один гребінець. І навіщо при цьому принижувати людину зверхнім ставленням до неї?!
На аргументи місцевих владців - там таке навантаження, субсидіантів забагато - навіть зважати смішно, тому, що чиновники , подібні нашій фігурантці, працюють , перш за все, проти самої ж влади, проти держави, яка за наш рахунок досить непогано їх забезпечує. Це, по-перше. По-друге, при тому фонді оплати праці, який має департамент і весь виконком черкаської МР, можна організувати роботу ефективно і набрати для роботи з людьми вихованих, інтелігентних фахівців, а не працевлаштовувати тих, хто цих людей ненавидить.
Насправді, змусити недбайливих чиновників сумлінно виконувати свої обов'язки просто, при правильній організації праці та елементарному управлінні вони будуть цінувати свою роботу і боятися її втратити. Інакше своїм ненаситним самовдоволенням, своєю розв'язною неповагою до людей ці держслужбовці, цю саму державу і розвалять.
Завтра - 5 грудня. Пенсіонерка, як їй напророкувала «добра» чиновниця, субсидію не отримає. Чиновниця з пристойним окладом, безпрецедентною премією буде радісно готуватися до Нового року. Пенсіонерка з 2-ох тисяч пенсії сплатить комунальні, за телефон, купить ліки ... А призначена і профінансована їй державою субсидія, яка хоч якось полегшала б існування пенсіонерки, невідомо, коли через відділ субсидій Черкаської МР до неї надійде…»
P\S Викладена у пості журналістки історія з субсидією для пенсіонерки мала благополучне завершення. Керівництво департаменту соцполітики Черкаської міськради дуже оперативно виправило помилку свого фахівця. Пенсіонерка 5 грудня отримала субсидію. Отже борімося і поборемо.

  • 623