Чи вдасться золотоніському КП «Міський водоканал» тендернути з міського бюджету зайві 400 тис. грн.?

Міський водоканал Золотоноші має намір придбати трактор-навантажувач марки «Авант 750» за 1 млн. 695 тис. грн без додаткового навісного обладнання у фірми «Аймакс-груп».
За інформацією відділу продажів ТОВ «Аймакс-Груп», яку було надано виданню “Кропива” у телефонному режимі, відповідний трактор коштує 45 тисяч євро з розрахунку курсу НБУ на міжбанку. Наразі ціна складає у гривнях 1 млн. 280 тис. грн.
Таким чином переплата за придбання трактора міському бюджету Золотоноші коштуватиме щонайменше 400 тис. грн.

У серпні 2016 року комунальне підприємство «Міський водоканал» м. Золотоноша оголосило торги через систему електронних закупівель «Прозоро» на придбання міні-трактора навантажувача марки «Авант 750» з очікуваною вартістю закупівлі 1 млн. 800 тис. грн., розповідає «Кропива».
За результатами аукціону перемогу із ціновою пропозицією у 1 млн. 649 тис. грн. здобуло ТОВ «Виробничо-торгівельна компанія «Юждизельмаш». Однак в результаті розгляду, пропозиції усіх трьох учасників були відхилені, а результати торгів скасовані. Причини відхилення дві – відгуки про виконання аналогічних договорів які не відповідали кваліфікаційним вимогам та відсутність повного витягу з єдиного державного реєстру юридичних осіб. Зокрема, пропозицію майбутнього переможця повторного тендеру «Аймакс-груп» було відхилено через надання позитивного відгуку на поставку автобуса, а не трактора.
Вже наприкінці вересня було оголошено повторний тендер із закупівлі трактора марки «Авант 750». За результатами аукціону та розгляду тендерних пропозицій було обрано найдорожчу пропозицію «Аймакс-груп» вартістю 1 млн. 695 тис. грн.

Цього разу найдешевшу пропозицію «Зелений Гай» було відхилено через надання позитивного відгуку про виконання аналогічного договору у 2016 році, а не як вимагала кваліфікаційна документація у 2015 році. Наступна за вартістю пропозиція «Форсаж» була відхилена через ненадання розширеного витягу з єдиного державного реєстру юридичних осіб.
Проте пропозиція «Аймакс-Груп» за результатами повторних торгів не була відхилена, хоча відгук був наданий такий самий як і в перших торгах – на успішну поставку автобуса для Миколаївської ОДА. Дивно, адже під час перших торгів цей відгук став підставою для відхилення пропозиції!
На сьогоднішній день вже заключено договір з ТОВ «Аймакс-Груп» на поставку міні-трактора навантажувача для КП «Міський водоканал» до кінця цього року. Вартість договору склала 1 млн. 695 тис. грн.
Відзначаємо, що поставляється одна одиниця трактора без додаткового навісного обладнання. Цей факт підтверджується як вимогами тендерної документації (серед вимог вказано, щоб трактор підходив для вже наявного переліку навісного обладнання яке наявне на комунальному підприємстві) так і самим текстом укладеного договору.


Чи вдасться золотоніському КП «Міський водоканал» тендернути з міського бюджету зайві 400 тис. грн.?

  • 765