У Смілі знову почалося відключення котелень за борги приватного теплопостачальника

8 листопада, станом на кінець дня була зупинена подача газу до двох центральних котельних міста Сміла Черкаської області. Газовики поновили відключення котельних міста від газу за борги ТОВ «Сміла Енергоінвест» перед НАК "Нафтогаз України". Сума боргу близько 80 млн. грн.
Минулого тижня НАК "Нафтогаз України" вже відключав на дві доби шість центральних котельних. Головною вимогою постачальника газу є необхідність негайного погашення підприємством ТОВ «Сміла Енергоінвест»значної суми заборгованості.
Виданню «Сміляночка» з власних джерел стало відомо, що наприкінці минулого тижня ТОВ «Сміла Енергоінвест» вже здійснив частковий фінансовий платіж у бік НАК "Нафтогаз України" та одночасно отримав невеликий ліміт газу, який вже використав у повному обсязі. Таким чином НАК "Нафтогаз України" поновив процедуру поступового відключення котельних міста від блакитного палива до часу погашення боргу.
Отримати реструктуризацію ТОВ «Сміла Енергоінвест» зможе тільки після сплати суттєвої частки боргу.
У Смілі раніше відбулося перше, попереджувальне Віче, на якому сміляни заявили о необхідності поновлення діяльності власного теплопостачального підприємства. Група депутатів Смілянської міської ради також вимагає від виконуючого обов’язки міського голови, секретаря міської ради Віктора Федоренка здійснити дії, які дозволять комунальному теплопостачальному підприємству розпочати господарську діяльність та одночасно з ТОВ «Сміла Енергоінвест» бути надавачем послуг з теплопостачання, а у разі необхідності, повністю замінити приватну структуру.

  • 512