Казкове марнотратство: у Черкасах прикраси до новорічної ялинки обійдуться бюджету в 400 тис. грн.,ще на 1 млн 300 тис. грн прикрасять вулиці.


У цьому році головна ялинка Черкас буде прикрашена новими гірляндами.
Про це кореспонденту УНН-Центр розповів директор КП “Міськсвітло” Віталій Терьохін.
За його словами, з міського бюджету вже виділено 400 тисяч гривень на нові прикраси для ялинки. Додатково планується прикрасити і головну вулицю міста - бульвар Тараса Шевченка.
"Якщо на виконкомі ухвалять рішення й виділять кошти на закупівлю новорічних гірлянд, то бульвар Т. Шевченка прикрасять гірляндами по обидві сторони: від вулиці Михайла Грушевського до мікрорайону „Митниця“. Прикрасити новорічними кульками планують й пішохідну зону між каштанами. Очікувана вартість прикрас для вулиці — близько 1 млн 300 тис. грн”, — розповів В. Терьохін.
За словами посадовця, заявка на прикраси для новорічної ялинки вже подана через систему Прозорро, також заявку подали й на очікувану вартість прикрас для вулиці. Приступати до прикрашання міста планують одразу по завершенню процедури закупівель.
Як розповіла директор департаменту організаційного забезпечення Лілія Маліщук, 70% іграшок для ялинки також надасть обласна адміністрація. Крім того, сьогодні або завтра обласна та міська влада обговорять завдання, які необхідно виконати для підготовки до новорічних свят.

  • 468