Губернатор Черкащини запустив котельні в Смілі та вважає, що смілянську міську владу слід переобрати

У місті Сміла на Черкащині від початку опалювального сезону вже чотири рази вимикали 20 котелень. Місто, яке за кількістю жителів є одним із найбільших після обласного центру, потерпає від свавілля приватного теплопостачальника — ТОВ «Сміла Енергоінвест».
За даними профільного управління ОДА, натепер «Сміла Енергоінвест» заборгувало за спожитий газ разом із штрафними санкціями понад 90 млн грн.
22 листопада котельні у Смілі запустили після втручання обласної влади. Губернатор Юрій Ткаченко провів нараду з керівництвом міста та району через проблеми з опалювальним сезоном.
У коментарі «Прочерку» Юрій Ткаченко повідомив, що Черкаська обласна влада зараз вивчає, чи можливо змінити владу Сміли шляхом перевиборів.
– Я попросив експертів і юристів дати мені висновки. Хоча, сьогодні вже виконуючий обов'язки міського голови Віктор Федоренко перервав відпустку для вирішення питання подачі тепла в місті. Очевидно, зрозумів, що вже стоїть питання перевиборів. Та видно, що в Смілі немає господаря. І в цьому проблема, тому як тільки буде можливість, я звернуся до Верховної Ради, – зауважив Юрій Ткаченко

  • 503