Понад 100 га землі в Христинівському районі повернулись у державу

Апеляційним судом Черкаської області залишено в силі рішення суду першої інстанції щодо повернення у державну власність земельної ділянки площею понад 100 га вартістю 2,7 млн. грн, розташованої на території Христинівського району.
Прокуратура встановила, що вказана ділянка у 2007 році надана в оренду на 25 років особі, яка не мала права на її отримання. Зокрема, передача відбулася без розроблення проекту землеустрою та проведення державної експертизи землевпорядної документації. При цьому, розмір орендної плати за землю визначено без проведення її грошової оцінки.
Факт незаконного надання у довгострокову оренду землі став підставою для звернення прокуратури до суду з позовом про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування відповідного розпорядження Христинівської РДА та повернення землі у державну власність.
Відповідач усіляко намагався втримати право на незаконно одержану земельну ділянку та двічі оскаржував рішення суду першої інстанції, тож справа слухалася судами неодноразово.
Однак, зазначає прокуратура Черкаської області, порушені інтереси держави у сфері земельних відносин відновлено.

  • 505