Передвиборчі страсті: в Тальному побили кандидата в мери на засіданні районної виборчої комісії

Засідання районної виборчої комісії в Тальному завершилося скандалом. Побили кандидата на голову об’єднаної громади Валерію Донаурову.
"Сьогодні мали приймати присягу нові члени комісії. Деякі партії вирішили замінити попередніх своїх представників на нових. Загалом мали приймати присягу шестеро нових членів, – каже Валерія Донаурова. – Окрім цих шести прийшли п’ять "старих" членів комісії й почали процедуру приведення до присяги. Я сказала, що це порушення закону, бо присягу в нових членів має приймати більшість від загального складу комісії, а не п’ять осіб. Загалом у комісії 18 членів.
"Коли Лаціна побачила, що я знімаю на камеру це неподобство, то кинулася на мене. Почала видирати телефон. Їй помагали двоє чоловіків – нових членів комісії. Їхніх прізвищ я не знаю".
За словами очевидців, на Донаурову напали бютівці Валентин Янішевський – колишній голова районної ради та вчитель-пенсіонер школи №1 Валерій Косенко.
"Один із нападників мав червоне лице, а інший – вставні золоті зуби. Кричали, що я сепаратистка, що мене треба відправити на Донбас. Я викликала поліцію. Правоохоронці з’явилися лише тоді, коли всі учасники конфлікту розійшлися. Я написала заяву".
Напереодні невідомі пошкодили машину Донаурової: залишили на ній ум'ятину.
Нагадаємо, що раніше районна комісія обрала міську, яка веде підготовку до виборів у нову громаду, що призначені на 18 грудня.
Юрій СТРИГУН , "Вісті Черкащини"

  • 480