"Азовці" запалили фаєри в будівлі Черкаської ОДА. Відкрито кримінальне провадження

У Черкасах відбулася хода присвячена річниці початку Революції Гідності. Близько півтисячі активістів цивільного корпусу “Азов” пройшли маршем від пам’ятника Богданові Хмельницькому до Черкаської ОДА.
Поспілкуватися з «азовцями» вийшов голова ОДА Юрій Ткаченко Учасники маршу оголосили вимоги до влади: швидке завершення АТО, введення смертної кари за корупцію та зниження тарифів.
Учасники маршу увійшли до будівлі ОДА, де почали палити з вікон фаєри. Вони прибили на двері концеренц-залу «ультиматум» з вимогами.
За фактом подій, які відбулися в приміщенні Черкаської облдержадміністрації, відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статі 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.
Як інформують у прес-службі ГУ Нацполіції в Черкаській області, наразі працівники поліції вивчають речові докази, вилучені з місця події. Встановлюється повне коло осіб причетних до скоєння кримінального правопорушення. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

  • 494