Банки, що заслуговують на довіру – рейтинг

Інвестиційна компанія Dragon Capital разом з НВ опублікувала список 20 найнадійніших кредитних установ країни 2016 року.
Перше, що слід сказати про рейтинг, що вперше після Майдану у ньому змінився лідер. Державний Ощадбанк поступився першістю Райффайзен Банку Аваль, «доньці» однойменної австрійської установи.
Банк минулого року зміг залучити в число акціонерів авторитетний міжнародний фінансовий інститут — ЄБРР. Також Райффайзен за дев'ять місяців 2016 го заробив рекордні для системи 2,5 млрд грн чистого прибутку та достроково завершив програму рекапіталізації.
На другому місці –Креді Агріколь банк.
Лідер минулого року Ощадбанк опустився на третю сходинку При цьому держбанк входить у число кращих за показником довіри вкладників.
Далі йдуть Сітібанк, ОТП Банк, ІНГ Банк, Укрсіббанк, Прокредитбанк, Укрексімбанк. Замикає першу десятку Кредобанк.
Неприємним, хоча й очікуваним сюрпризом 2016 го стало те, що в рейтинг найнадійніших не потрапив найбільший за активами та обсягом депозитів ПриватБанк. Він був виключений зі списку надійних оскільки поки незрозуміло, чи погодяться акціонери банку виконати вимоги регулятора щодо докапіталізації, що множить чутки про можливу націоналізацію дітища Коломойського.
Загалом більшість з учасників топ-20 рейтингу Dragon Capital, як і раніше, становлять дочірні структури іноземних банків.

  • 461