На черкаського священика накладене церковне покарання за взаємодію з екстрасенсами

У Черкаській єпархії УПЦ КП спростовують інформацію подану в сюжеті програми “Битва екстрасенсів” про те, що церковники звертались до редакції телеканалу СТБ та до екстрасенсів із проханням проводити будь-які розслідування.
Як відомо, нещодавно екстрасенси розслідували загадкові смерті навколо однієї з церков на Черкащині. Три роки тому навколо храму у с. Вільшана несподівано почали коїтися жахливі речі. Спочатку одна за одною померли усі півчі церковного хору. Жодна із них не дожила до 50-ти років. Це стало темою програми “Битва екстрасенсів”.
“Ані керуючий Черкаською єпархією Української Православної Церкви Київського Патріархату митрополит Іоан, ані настоятель Свято-Покровської парафії села Вільшана протоієрей Олександр Барей, ані клірики Черкаської єпархії ні письмово, ні усно не зверталися до редакції телеканалу СТБ та до екстрасенсів із проханням проводити будь-які розслідування. На офіційному сайті телеканалу СТБ подана неправдива інформація. По факту взаємодії з екстрасенсами на протоієрея Олександра Барея накладено церковне покарання – зміщення з посади настоятеля Свято-Покровської парафії села Вільшана та заборона у священнослужінні”, – йдеться в заяві служителів церкви, що розміщена на сайті єпархії.

  • 581