У Черкасах мешканців аварійних будинків немає куди відселяти

У Черкасах близько 10 будинків мають статус аварійних. Жити в цих будинках небезпечно, тому їх мешканців потрібно відселити. Однак відселяти людей немає куди, розповів УНН-Центру заступник директора департаменту ЖКК Черкаської міської ради Андрій Наумчук
“У Черкасах Будинків, що офіційно визнані аварійними, 10. Але відселяти людей немає куди, місто не має вільних квартир. Щороку ми подаємо бюджетні запити на придбання квартир для людей з цих будинків, проте поки що без результатів… ”, – розповів Андрій Наумчук.
Чиновник додав, що цього року було обстежено проблемні дахи будинків, шість з яких було вирішено капітально відремонтувати. Встигли відремонтувати тільки 5, один, по Різдвяній, 56, залишився невідремонтованим через зміни підрядників.
Найбільше проблем — у гуртожитках, особливо тих, якими опікувалось підприємство “Обрій”.
“Гуртожитки по Смілянській, 88 та 88/1 намагатимемось відремонтувати до кінця року, проблемний також гуртожиток по Хоменка, 14/2, там протікає дах, затікають стіни, ще два — по Самійла Кішки та Чорновола. Але їх до кінця року вже не встигнемо зробити, занадто пізно були виділені кошти на це”, – пояснив Андрій Наумчук.
А от на наступний рік у планах міської влади провести капітальний ремонт близько 50 будинків. Серед них чиновник відзначив два: по Гагаріна, 45, де треба завершити укріплення стіни (а для цього потрібен не тільки капітальний ремонт, а й якесь архітектурне рішення, встановлення якоїсь підтримуючої споруди), та по Смілянській, 128, де виявлена тріщина фундаменту і за результатами обстеження має бути ухвалене відповідне експертне рішення.
Нагадаємо, у місті Чернігів 12 грудня о 16:20 по вулиці Попудренка, 16 у чотириповерховому житловому будинку сталося обрушення плит перекриття з четвертого по перший поверхи (6 квартир) та руйнування фасадної стіни.


  • 534