Лютого призначено керівником ГУ Нацполіції в Черкаській області. МВС вважає це рішення оптимальним

Речник МВС Артем Шевченко заявив у коментарі каналу "112 Україна", що керівництво Національної поліції України вважає призначення Валерія Лютого на посаду начальника черкаської поліції оптимальним кадровим рішенням.
"Давайте спробуємо дати людині шанс попрацювати. Керівництво Нацполіції переконане, що це буде ефективний крок, і він (Лютий. - Ред.) впорається з Черкащиною з точки зору боротьби зі злочинністю і з криміналом", - сказав Шевченко.
Шевченко нагадав, що Черкащина вже довгий час залишається без головного поліцейського, що негативно впливає на криміногенну ситуацію в регіоні.
Речник МВС зазнаив що , після призначення Лютого в листопаді керівництво Нацполіціїспілкувалося з громадськістю, переконуючи у відсутності реальних зауважень до його кандидатури. Якщо ж виявиться, що новий начальник ГУ НП не може впоратися з покладеними на нього обов'язками, громада зможе висловити йому недовіру, підкреслив Шевченко.
"Хочу нагадати, що нинішній закон про Нацполіцію передбачає таку радикальну, революційну норму, як висловлення громадою території у вигляді обласної ради недовіри керівнику територіального органу Нацполіції, якщо, на думку громади, він не справляється або діє не у той спосіб, як хоче цього громада, в данному випадку - облрада. Закон про Нацполіцію передбачає можливість висловити недовіру і впливати реально на посаду начальника Головного управління Нацполіції в області. Якщо ваші перестороги реальні і вони підтвердяться, такий механізм є", - наголосив речник МВС.
складу Черкаського ГУ НП Валерія Лютого як начальника управління. У листопаді активісти низки громадських організацій і представники політичних сил протестували проти цього призначення та вимагали проведення прозорого конкурсу на посаду. Після цього керівництво МВС та Нацполіції ухвалило рішення про призупинення призначення для консультацій з громадськістю.
Валерій Лютий (1961 р.н.) працював в органах внутрішніх справ з 1985 року до виходу на пенсію у 2010-му. Після цього був радником мера Харкова Геннадія Кернеса з питань транспорту, а у 2015 році Лютий очолив поліцію Кривого Рогу.

  • 579