Черкаська мерія за кошти міських платників податків подарувала обласному кардіоцентру дороговартісний діагностичний апарат. Незрозуміло тільки, чому обласному, а не міському закладу, та й ще такому, до якого пересічному містянину не потрапити.

Діагностичну бігову доріжку придбала міська влада Черкас для обласного кардіоцентру. Про це на ФБ пише мер Черкас Анатолій Бондаренко.
- Важливою вважаю подію, що відбулася в Черкаському обласному кардіохірургічному центрі, - пише А. Бондаренко. - За словами лікарів, та й самих пацієнтів, про апарат, який міська влада придбала і вручила центру, тут мріяли давно. Це Тридміл або діагностична бігова доріжка, яка дозволяє зробити якісне, точне і всебічне обстеження кардіохворих, зокрема й тих, що перенесли інфаркт. Зручність використання такого апарату полягає в тому, що пацієнт просто йде біговою доріжкою, а лікар на комп’ютері відразу бачить його тиск і кардіограму. Крім того, апарат ідеально розрахований на індивідуальний підхід до кожного хворого, тобто враховує вік, стать, вагу та тип навантаження.


На відміну від велотренажера, яким в кардіоцентрі користуються давно, тридміл дає більш точні показники, зберігає запис усіх результатів обстеження і суттєво полегшує і пришвидшує роботу лікарям. За прогнозами працівників кардіоцентру, за допомогою цієї діагностичної бігової доріжки можна обстежити до 3000 пацієнтів за рік. Це перший і поки єдиний діагностичний апарат такого типу в області.

І ми раді, що його придбали. Адже з 5600 пацієнтів обласного кардіохірургічного центру 40% - це жителі Черкас. Намагатимемося й надалі надавати підтримку центру, який, скажу відверто, на сьогодні демонструє дуже гарні показники роботи. Якщо смертність від інфаркту по Україні становить 14%, то у нас, на щастя, всього 2,7%. І найголовніше в цьому питанні – саме точна діагностика і своєчасна медична допомога, -підсумував Бондаренко.

  • 462