Лікарю із Золотоноші загрожує до 2 років ув’язнення через смерть паціента

Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання хірургом із Золотоноші своїх професійних обов’язків, внаслідок чого у Золотоніський центральній районнії лікарні помер хворий. Хірургу інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України. Про це інформує прес-служба Золотоніської місцевої прокуратури.
Досудовим розслідуванням встановлено, що житель м. Золотоноша, будучи медичним працівником та працюючи на посаді 0,5 ставки лікаря-хірурга (для екстеренної допомоги) та 0,5 ставки лікаря-хірурга хірургічного відділення Золотоніської ЦРЛ, перебуваючи на чергуванні в Золотоніській ЦРЛ, внаслідок неналежного виконання своїх професійних обов’язків, недбалого та несумлінного ставлення до них, не провів доставленому до приймального відділення Золотоніської ЦРЛ чоловіку з тілесними ушкодженнями, дренування плевральної порожнини, в результаті чого хворий помер у приміщенні Золотоніської ЦРЛ.
26.12.2016 обвинувальний акт відносно лікаря направлено до Золотоніського міськрайонного суду. За фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України йому загрожує покарання до 2 років позбавлення волі..

  • 462