Коштом ПрАТ «Миронівська птахофабрика» у Бобриці облаштували нову свердловину, а в Тростянці – встановили водонапірну башту

За даними прес-служби ПрАТ «Миронівська птахофабрика», усього тиждень знадобився, аби у Бобриці з’явилась нова свердловина. Роботи виконала підрядна організація із Корсунь-Шевченківського, а профінансували їх ТОВ «НВФ «Урожай» та ПрАТ «Миронівська птахофабрика». Вказані заходи реалізуються в рамках партнерського проекту влади та бізнесу з покращення водозабезпечення у найпроблемніших селах району.
Сільський голова Борис Ільченко підтверджує, що за рахунок нової свердловини потреба у воді в Бобриці буде забезпечена в повній мірі.

«На все село у нас діє всього одна громадська свердловина, й та – стара та зношена. Раз по раз вона виходила з ладу, ми її постійно ремонтували, а тим часом люди часто потерпали без води. Вирішувати проблемну ситуацію треба було негайно, однак коштів на такий дороговартісний проект бракувало. Але тепер ми нарешті маємо нову свердловину, що буде стабільним джерелом водопостачання для значної частини місцевих жителів», - зазначив сільський голова.

Той факт, що води вистачить усім, підтвердив і представник підрядника.
За словами фахівця, під час буріння вдалось дістатись до насиченого водоносного горизонту. При глибині свердловини близько 70 м стовп води в ній не опускається нижче позначки 25 м.
Ще одним проектом, реалізованим коштом підприємств «Миронівського хлібопродукту», стало встановлення водонапірної башти у с. Тростянець.

За словами сільського голови Олександра Сосюри, стара башта ще 1967 року виготовлення, конструкція зносилася та не може функціонувати належним чином.
«Наше село чи не єдине в районі, де діє централізоване водозабезпечення населення. Задля цього маємо три свердловини, вони справні, води достатньо. Тепер завдяки допомозі крупних підприємств маємо й нову водонапірну башту. Крім того, ближчим часом заплановані заходи із оновлення 800 м трубопроводу, а саме заміни металевих з’єднувачів в оглядових колодязях на пластикові. Домовлено, що коштом «Урожаю» та «Миронівської птахофабрики» буде закуплено все необхідне обладнання, а встановлення вже ми організуємо власними силами. Заміна з’єднувачів у трубопроводі дозволить уникнути поривів та забезпечить безперебійне водопостачання для громади», - резюмував сільський голова.

Окрім Бобриці й Тростянця, відповідні роботи розпочато у Яблуневі і Литвинці, а також передбачаються у Грищенцях, Григорівці та Мартинівці.

  • 595