ЧСУ-525, яке 5 років якісно прибирало Черкаси від снігу за одними з найнижчих розцінок в країні, запропонували піти в субпідрядники до «потенційних переможців» тендеру

Вперше за 5 років снігоприбиральна техніка ЧСУ-525 не виїздить в Черкаси під час снігопаду. Ця ситуація виникла в зв'язку з закінченням договору на утримання доріг на 2016 рік, та небажанням міської влади провести чесний та відкритий тендер на виконання робіт. Про це повідомив у Facebook керівниу підприємства Андрій Бортник:
«Тендер на проведення цих робіт повинен був пройти ще в жовтні, але кілька раз переносився. Неодноразово вносились зміни до тендерної документації, з метою допустити до участі підприємства, наближені до певних депутатів міської ради.
Але цього виявилось замало, і три учасника торгів вдались до відкритої фальсифікації документів, що підтверджують досвід виконання аналогічних робіт та наявність техніки. Протягом цього періоду нам поступали неодноразові наполегливі пропозиції не приймати участь в тендері, а піти працювати в субпідряд до нових "переможців" отримуючи при цьому ті ж кошти. При цьому ми повинні не звертати увагу на завищену вартість робіт та різницю, яка б осідала в кишенях переможців.
Протягом п'яти років ми намагалися створити чесну та прозору систему співпраці з міською владою та довести, що можна працювати чесно, і отримувати при цьому прибуток.
Саме тому за нашою ініціативою на всій техніці, що ми використовували ми встановили GPS трекери, що дозволяють контролювати проведені роботи. Саме тому розцінки на наші послуги в рази нижчі, ніж в інших містах України, що мають аналогічну довжину доріг та кліматичні умови. Саме тому ми змінювали технології утримування доріг та застосовували нові технології щоб встановити новий стандарт зимового утримання доріг в місті.
Але всі ці речі безсилі проти тези: "Ну не виїдемо під час ожеледиці, розіб'ється 20 машин, все рівно страхові компанії відшкодують. А можна написати що обробляли, і пів мільйона покласти до кишені. Ну хто його через кілька днів перевірить і доведе?"
Ми категорично відкидаємо таку "співпрацю" та такі підходи.
Тому завтра скарга на дії учасників тендеру та бездіяльність міської влади буде надіслана до Антимонопольного комітету України.
Документи, що підтверджують наші доводи оприлюднимо незабаром».

  • 573