Перший президент України відверто розповів про корупцію

Влада, як і раніше, продовжує "спати в одному ліжку" з бізнесом.
Про це заявив перший президент Леонід Кравчук в інтерв'ю "Фактам".
Коментуючи електронні декларації чиновників, він зауважив: "Здивувався, наскільки примітивні їх погляди і бажання. Всі ці колекції годинників, ікон, величезні суми готівки під подушкою. Вони думають не про країну, а про свої кишені".
"Коли я років 15 тому був народним депутатом, масштаби політичної корупції були менші, але вже тоді було ясно, з якими великими грошима граються політики. І сьогодні я по прізвищах знаю, хто і скільки заносив грошей партійним босам, щоб потрапити на прохідні місця виборчих списків рейтингових політичних сил. Документальних підтверджень цього у мене, на жаль, немає, а презумпцію невинуватості поки що ніхто не скасовував. Тому я навіть Януковича не називаю зрадником і злодієм, доки не буде рішення суду", - сказав він.
Доки бізнес не відділять від влади, порядку в країні не буде, вважає Кравчук.
"На жаль, влада, як і раніше, продовжує спати в одному ліжку з бізнесом. Сплять по любові і розлучатися не збираються. Тому у нас з'являються "онищенки" та інші люди, які компрометують всю владу і знижують її авторитет", - зауважив перший президент.
2016 року не вдалося посадити в тюрму жодного корупціонера. Про це заявив антикорупційний прокурор Назар Холодницький. Причиною назвав небажання суддів слухати справи.

  • 522